دولومیت چیست و چه کاربردی دارد ؟

دولومیت یک کانی طبیعی است که همراه با کلسیت و آراگونیت، تقریباً 2 درصد از پوسته زمین را تشکیل می‌دهد. برای خرید سنگ دولومیت باید آن را بشناسید و بدانید که بخش عمده‌ای از آن، تشکیلات دولوستونی را ایجاد می‌کنند که به صورت واحدهای ضخیم با وسعت زیاد در بسیاری از توالی از طبقات دریایی، رخ می‌دهد. (بسیاری از زمین شناسان از سنگ دولوستون فقط با نام کانی – یعنی دولومیت – یاد می‌کنند.) کوه‌های آلپ دولومیت در شمال ایتالیا یک نمونه شناخته شده از این فرآیند می‌باشد. همچنین در سنگ آذرین کمیاب به نام کربناتیت نیز دارای دولومیت است. به روشی ساده‌تر، ساختار دولومیت را می‌توان شبیه به ساختار کلسیت توصیف کرد؛ با این تفاوت که یون‌های منیزیم جایگزین یون‌های کلسیم در هر لایه کاتیونی دیگر است. بنابراین، ساختار دولومیت به صورت ایده آل شامل یک لایه کلسیم، یک لایه CO3، یک لایه منیزیم، یک لایه دیگر CO3 و غیره می‌باشد.

انواع دولومیت

انواع دولومیت

  • سنگ آهک: کم‌ترین میزان دولومیت در این سنگ موجود است و اگر درصد آن بین 0 تا 10 متغییر باشد، آن را سنگ آهک نام‌گذاری می‌کنند.
  • سنگ آهک دولومیتی: این سنگ دارای میزان بیشتری از دولومیت است و درصد آن بین 10 تا 50 می‌باشد.
  • دولومیت کلسیتی: مقدار دولومیت موجود در این سنگ بین 50 تا 90 درصد متغییر است.
  • دولومیت: خالص‌ترین نوع به نام اصلی خود یعنی “دولومیت” شناخته می‌شود و میزان خلوص آن بین 90 تا 100 در صد می‌باشد.

کاربرد های دولومیت

مقاومت و سختی دولومیت، آن را به ماده‌ای بسیار باارزش در صنعت ساخت و ساز تبدیل نموده است. با در معرض قرار دادن دولومیت در دماهای زیاد، از آن جهت تولید سیمان استفاده می‌کنند که یکی از پرکاربردترین موارد استفاده از دولومیت‌ها به شمار می‌رود. البته در برخی موارد می توان آن را به طور کامل سوزاند تا به آهک تبدیل شود. محصولاتی که با این ماده تولید می‌شوند، جهت روکش داخلی، خارجی و همچنین دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این ماده به دلیل دارا بودن منیزیم اکسید، به عنوان یک ماده معدنی در تهیه کلینکر بتن ممنوع می‌باشد؛ زیرا به آن گستردگی زیادی می‌بخشد. از سوی دیگر، بتن به عنوان یک سنگدانه معتبر می‌باشد، اما مشروط بر این که واکنش آن با سیمان تحلیل شده و سپس به کار گرفته شود. از جمله سایر کاربردهای این محصول به شرح زیر است:

  • از این ماده جهت ساخت سیمان در مصارف ساختمان سازی کمک گرفته می‌شود.
  • از این سنگ معدنی در تولید شیشه استفاده می‌گردد.
  • دولومیت در کشاورزی و باغداری برای کاهش میزان اسیدی بودن خاک گیاهان اهمیت زیادی دارد.
  • در صنایعی مانند ذوب آهن، به منظور ذوب و تصفیه آهن از دولومیت استفاده می‌شود.
  • از سنگ‌های خرد شده این ماده معدنی در ساخت تونل، معادن ذغال و همچنین در راه آهن استفاده می‌نمایند.
  • دلومیت به دلیل استحکام و مقاومتی که دارد در ساخت بتن، به‌کار گرفته می‌شود.
  • از این ماده معدنی برای گرفتن منگنز آب دریا استفاده می کنند.
  • دولومیت به عنوان پرکننده لاستیک نیز استفاده می‌شود.
  • در ساخت سرامیک و کاشی دولومیت از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • قیمت دولومیت بسیار زیاد نیست و به همین دلیل برای تنظیم کردن PH آب را آکواریوم‌ها، از آن استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: آهک چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربرد دولومیت به عنوان مواد خام

سنگ دولومیت به عنوان دال بتنی، گچ، آجر، پوشش دیوارها و پله‌‌ها، سنگ‌های طراحی، زره سنگ، براده‌‌های مرغوب برای صنعت بتن، مصالح ساختمانی، ترکیب در سیمان‌های خاص، تولید فولاد و آهک‌ سازی، به شکل مواد اولیه کاربردی است. البته در موارد نادری، انواع بی‌رنگ این ماده به سنگ‌های قیمتی تبدیل می‌شوند. با این حال، خواص فیزیکی آن‌ها که دارای سختی و برش است، در کیفیت این ماده نقش مهم و تعیین کننده دارد.

دولومیت به عنوان پرکننده برای رنگ و پلاستیک، در کوره‌های ذوب و کلسیناسیون مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین به صورت خرد در نرم کننده‌های خاک، فولاد و تولید نمک‌های منیزیم، به عنوان شار در متالورژی، صنایع شیشه، ساخت رنگ و سرامیک کاربرد فراوانی دارد. این ماده در فناوری آب به‌ عنوان یک ماده فیلتر کننده و کربن‌ زدایی از اهمیت زیادی برخوردار است.

در طبیعت، از این ماده به‌ عنوان منبع منیزیم جهت ساخت مواد نسوز مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای کنترل حشرات نیز کاربرد زیادی دارد؛ زیرا دولومیتی که آسیاب می‌شود، سبب تخریب و سایش پوشش کیتینی در حشرات می‌گردد. برای اکسید زدایی (آهک زدایی) خاک‌ها از آرد دولومیت کمک می‌گیرند؛ زیرا نه تنها از اسیدیته خاک می‌کاهد، بلکه آن را با کلسیم و منیزیم اشباع می‌نماید. کارخانه تولید دولومیت سعی دارد تا این محصول را به صورت خام نیز تهیه نماید تا در همه صنایع کاربرد داشته باشد.

فواید درمانی دولومیت چیست؟

دولومیت به عنوان یک مکمل، جهت به دست آوردن کلسیم و منیزیم کاربردی است و قادر می‌باشد از رژیم غذایی با غذاهایی مانند غلات کامل، کلم، جلبک دریایی، اسفناج یا محصولات لبنی در یک کلسیم خاص، به دست بیاید. از آن‌ جایی که دولومیت ترکیبی از کلسیم و منیزیم است و به شکل کربنات درمی‌آید، جذب آن آسان و برای بدن مهم و ضروری است. زیرا بدن انسان، در مقابل هر اتم منیزیم، بین سه تا پنج اتم کلسیم نیاز دارد.

کاربرد اصلی این ماده معدنی به دلیل وجود عناصر معدنی در آن می‌باشد و برای پوکی استخوان (ترجیحا همراه با غذاها یا مکمل‌های غنی شده از ویتامین (D و به عنوان یک درمان غیر اختصاصی برای مشکلات ناشی از یائسگی بانوان توصیه می‌گردد. همچنین به عنوان جزئی از آنتی اسیدها و به عنوان پایه‌ای برای تهیه کرم‌های صورت، خمیردندان‌ها و ترکیبات خاصی که توسط دندان‌پزشکان استفاده می‌شود، بسیار کاربردی است.

 قیمت فروش دولومیت

اگر به دنبال تهیه دولومیت هستید، باید بدانید که این کانی از معادن خاصی به دست می‌آید و شما به سادگی قادر به تشخیص، استخراج و یا اعمال فرآیندهای خاص روی آن نمی‌باشید؛ به همین دلیل توصیه می‌شود در صورت نیاز به خرید دولومیت، حتما آن را از یک فروشگاه معتبر خریداری نمایید. به دلیل تغییرات قیمت ارز در کشور، توصیه می‌شود برای کسب اطلاعات دقیق در رابطه با قیمت فروش دولومیت، با کارشناسان ما در بخش فروش با شماره های 09131367332 و 09395547332 تماس حاصل نمایید.  

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *